A "One Step Down" együttes 2020 végén alakult, műfajilag még nem teljesen behatárolt formációvá.

A háromtagú együttes gyerekzenei koncertélményt kínál óvodások, kisiskolások és szüleik számára, interaktív táncos-, dalos-, játékos időtöltés formájában.

A Good Company zenekar hagyományait folytatva megújult tagokkal, hangzásvilággal, de azonos alkotói szándékkal alakult meg a könnyűzenei stílust képviselő GCreload zenekar.

Silver Step Tánc Stúdió több mint 10 évvel ezelőtt indult Kiskunfélegyházán, és ez a város jelenleg is a tánciskola központja. Később, 3-4 évvel ezelőtt nyitottak Kisteleken is egy újabb stúdiót az érdeklődők számára.

Az együttes 1987-ben alakult az akkori zeneiskola növendékeiből. A 20-25 főből álló zenekar az idők folyamán 40-50 főre bővült. A szokásos helyi protokoll rendezvényeken kívül számos zenekari találkozón, fesztiválon vettek részt, és több versenyen, minősítésen is szerepeltek.

A citerazenekar 1973-ban alakult. A zenekart 40 évig Rácz Imre bácsi vezette. Rendszeresen részt vesznek népzenei találkozókon a megyében. Szívesen eleget tesznek minden meghívásnak, szerepelnek helyi rendezvényeken, ünnepségeken.

A kórus 2007 nyarán alakult meg, Szélné Bradanovics Bernadett vezetésével. Az Együttes kis létszámmal működik, de vegyes kari hangzásban.

Csongrád-Csanád megyében 10 kertbarát kör van, közülük a kistelekiek a legfiatalabbak. A Kör célja a közösségépítés, a kertészek problémáinak megbeszélése, más Körökkel való kapcsolattartás révén egymás segítése, különböző módszerek átvétele, ezáltal a kertészet modernizálása.

A Kisteleki Nagycsaládosok Egyesülete 1995-ben alakult meg. A tagság 2021-ben 34 családból tevődik össze.

Az egyesület azzal a céllal alakult meg, hogy a mozgásukban akadályozott embereket sajátos kulturális, szociális és érdekvédelmi szempontjaik alapján összefogja.

A Pro-Art Alapfokú Művészeti Iskola és Pro-Art Elit Táncakadémia Kulturális és Sport Egyesület a gyermek korosztálytól egészen a legidősebb korosztályig képezi a táncolni vágyókat.

A Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskolában 2004 óta működik a Bábabokra Néptáncegyüttes. A kezdetben 10-12 fővel induló együttes mára közel 100 főre duzzadt.

A Nyugdíjas Klub 1987-ben alakult meg Pap István vezetésével a régi kultúrházban.